31 mai 2010

Førskolekveld og litt annet

Ja, nå er forberedelsene til skolegangen til Ørjan i full gang, og vi har fått fantastisk gode nyheter som jeg vil dele med dere. Vi har jo vært bekymret og lurt veldig på hvem som skal jobbe med Ørjan når han begynner på skolen, og de har jo ikke hatt noenting klart. Det eneste vi har visst er at fysioterapeuten hans blir den samme som nå, ellers er det forandringer på alt annet nesten.
Ørjan hadde jo førskolekveld på torsdag og skulle møte de andre som skal gå i samme klasse. På morgenen ringer rektor og forteller at han nå vet hvem læreren til Ørjan blir og også spesialpedagog. Tror dere vi ble glad når vi fikk vite at det er Ørjan's første spesialpedagog, Hanne!


Hun og en annen jente kommer begge til å være lærere, så når Hanne er spesialpedagog for Ørjan, tar hun andre over. I tillegg får han 3 assistenter, 2 gutter og 1 jente, som skal dele på ansvaret for han. Dvs. at det alltid vil være noen på jobb i forhold til den hjelpen han trenger. Jeg ble så lettet og glad i går, jeg vet at Hanne virkelig er den personen som tar seg godt av Ørjan og bryr seg om han, hun har jobbet med han i 2 år tidligere, 1 år i hjemmet og det første året i barnehagen.
Når vi møttes i går ble hun så overrasket over hvor stor Ørjan hadde blitt og ikke minst hvor stor forskjell det var på selvsikkerheten hans og sånt. Hun gleder seg til å ha han som elev, og jeg vet han gleder seg til å få Hanne som lærer også.


Her er noen bilder fra førskolekvelden:

Ørjan møter Hanne igjen, og de syntes begge at det var så koselig!

Stolt pappa med Ørjan, venter på å bli ropt opp.

Ungene ble delt opp i to grupper, den ene gruppa gikk i gymsalen, den andre i klasserommet og så byttet de etterpå. Ørjan var så flink, kjørte avgårde sammen med de andre uten å tenke over det en gang. Vi så at han var helt trygg, og det var så godt å se.
Vi voksne gikk i et klasserom, og fikk i oppgave å dekorere vesker til ungene som de skulle ha skift i til høsten. Ble litt sånn uformelt, men veldig koselig.
Etter halvannen time kom ungene ut igjen, og da var det grilling av pølser som sto på programmet. Falt godt i smak hos Ørjan i alle fall!

Koste oss i sola med jordbær også!

Her er den andre læreren til Ørjan, Anna. Her teller de steiner sammen.

Tenk at Ørjan snart er skolegutt. Nå som vi vet at han får noen han kjenner "med seg" er vi nok både tryggere og roligere i forhold til skolestarten, og så er vi så utrolig stolte av gutten vår!

Jeg har også lyst til å legge ut noen bilder fra vi var på besøk på Løkholmen, guttene storkoste seg og det blir nok flere besøk der fremover. ;)

005 007  22mai02 23mai4 23mai6 23mai8  032 075  204  

Nå planlegger vi litt ferie, har så lyst til å ta med ungene til Dyreparken, hadde vært utrolig morsomt å komme seg dit. Er jo så mye å finne på der, og mye å se på, og siden vi ikke har vært der med ungene før, så kunne det vært veldig artig å få dratt dit. Håper vi kan få det til! :)

Ellers koser vi oss i sommerværet, nå har jo sommeren kommet skikkelig hit til Halden, håper det fortsetter. I morgen har Ørjan sin første “skoledag”. Da skal han få ransel og få oppleve litt av hvordan en skoledag er. Det blir kjempespennende, men jeg tror helt sikkert at det kommer til å gå kjempefint!

19 mai 2010

Vår 17. mai feiring

Vi hadde en kjempefin 17. mai feiring, koste oss masse sammen med godguttene våre hele dagen, og selv om dagen så grå ut med regnvær, så ble det opphold og ganske så fint utover kvelden. :)

Her er guttene ferdigpyntet hjemme på morgenen. De har selvfølgelig også fått de nødvendige blåseinstrumenter. ;)

17mai3

Ørjan venter på at barnetoget skal starte. I år hadde vi kjempegod utsikt, vanligvis pleier vi å stå i parken, men i år sto vi ved torget, og det kommer vi helt sikkert til å fortsette med.

17mai1Daniel venter også spent på barnetoget. Sååå lenge å vente jo, men det er jo litt moro også da.  

17mai4 

Tiden går fortere med ballonger, så Daniel og pappa var borte og fikk tak i ballonger. Og ønsket fra begge guttene var telefonballonger! :)

17mai5

Såååå glad ble Ørjan for sin ballong! :)

17mai6

Endelig kommer barnetoget, sååå mange flagg og såååå mange instrumenter å se på.

17mai7

Ørjan traff kjente i barnetoget også, en russ som har vært innom avdelingen hans i barnehagen.

17mai8

HURRA for 17. mai! :)

17mai9 Ørjan venter på en pizzabit, vi fant en flott plass å sitte på Pizzaexpressen.17mai11

Mamma og Daniel koser seg!

17mai12

Der kom pizzaen jo! :)

17mai13

Dagens første is, det ble vel noe sånt som 3 i alt.    17mai14

Ørjan er også veldig fornøyd med isspising! :)

17mai15Her har vi tatt turen til festningen for å se på Familieshow, måtte selvfølgelig knipse guttene på kanonen.

17mai10

Daniel koser seg i gresset, han hoppet og danset og klappet, og var i strålende humør!

17mai17

Selv om han var sliten etter en laaang dag var Ørjan også i strålende form, og her koser han seg med popcorn!

17mai18

Fiskedammen måtte også prøves ut, og det ble gevinst på begge guttene. ;)17mai19

Cirka Pantomima underholt på festningen, og ungene var elleville etter disse klovnene!

17mai20

De var veldig morsomme og både Ørjan og Daniel lo godt og fulgte med på alt det som de gjorde.

17mai21

Ørjan fikk møte klovnene etter showet, Daniel ville ikke være med på bildet for han var nok for sliten, men Ørjan var kjempestolt over å få møte klovnene. 17mai22

Etterpå dro vi hjem og fikk av oss finstasen, koste oss med spekemat og tv før vi tok tidlig kvelden alle fire.

En flott feiring av nasjonaldagen! :)

16 mai 2010

BLÅLYSDAGEN OG LITT ANNET

Ja, det har blitt en stund siden jeg oppdaterte igjen, men nå har det vært noe som har skjedd hver eneste dag, så derfor har jeg ikke hatt mulighet til å prioritere bloggen. Men, nå har det roet seg litt ned, så jeg kan oppdatere bittelitt.

Forrige lørdag var det blålysdagen her i Halden, og selvfølgelig måtte vi ta turen til byen med guttene. Deres store helt BRANNMANN SAM skulle nemlig komme, og da var det ikke snakk om noe annet…. ;)

Her er en strålende fornøyd Ørjan og nesten like fornøyd Brannmann Sam! :)

099

Daniel ville ikke ta bilde med brannmann Sam, for han var skummel…. ;)

Ørjan møtte også en politimann på blålysdagen:

107

Og her har de byttet luer! :)

110

Litt mat må man ha også, og nystekte vafler faller godt i smak!

117

Så tok vi turen ned til Tista-senteret hvor vi hadde hørt at figurene fra Vennebyen skulle komme. Her hadde de også ballongfigurer å gi bort!

131

127

Det var ganske lenge å vente, men når endelig Apa og Ted fra Vennebyen kom ble guttene veldig glade og spesielt Ørjan som er STOR FAN av den serien. Daniel ble med på bilde, men er som dere ser – skeptisk…. ;)

8mai10 

Ørjan fikk kjempekos av Apa!

138

Daniel også!

140               

Hi-five med Ted!

160  

Guttene hadde en kjempefin dag i byen, og fikk også tatt en liten titt på Eliasbåten, men den var så langt unna at vi ikke fikk tatt bilde.

Ellers har de også møtt Mummitrollet, han var på besøk noen dager før Ted og Apa, og da måtte vi jo også ta turen dit.

070

Ellers har vi vært en tur på Riksen og tatt MR med Ørjan. Bare mamma og Ørjan som tok turen dit denne gangen, men vi fikk sove på pasienthotellet for første gang, og vi koste oss med besøk utenfor slottet og is på Karl Johan for å få en tur av det. Så fikk vi besøk av bestefar, bestemor, tante Trude og Matheo den første kvelden, og det var kjempekoselig. Dessverre fikk Ørjan slettet bildene fra hele Osloturen, men sånn kan det gå… ;)

I morgen er det 17. mai også, og vi ønsker dere en riktig god feiring av nasjonaldagen! :)

03 mai 2010

AKTIVITETSDAG PÅ IDRETTENS HUS

Vi var jo på aktivitetsdag på Idrettens Hus for funksjonshemmede for en uke siden, og det var virkelig et godt tiltak. Barn i alle aldre og med forskjellige diagnoser var med, og jeg tror at alle sammen hadde det morsomt. Vi tok med oss støttepedagogen til Ørjan også, og reiste innover dit for å delta.


Her har Ørjan fått startnummer og er klar for å konkurrere i hinderløypa!

Ørjan og Haris springer som bare fy, og får en god tid.

Klar for håndballkamp, og vi knuste motstanderne.

Ørjan tester ut håndsykkel, og denne var morsom. Tenker vi kommer til å søke på denne, for her brukte han virkelig hele kroppen for å komme seg fremover.

Ørjan og Haris på frilekområdet. Alltid moro å leke med en diger ball!

Her får Ørjan teste ut bueskyting, det var spennende....

Og selv om det ikke ble helt blink, så var det stas å få lov til å prøve seg!

Her er det curling som prøves, og den gikk laaaaangt.

Medaljeutdeling! Ørjan var ganske så stolt!

Og selvfølgelig må en vinner sjekke om gullmedaljen er ekte!

Det var en super dag for Ørjan, han hadde det skikkelig morsomt. Det var et godt opplegg for alle sammen, og dette blir vi nok med på flere ganger!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

blogger templates | Make Money Online